Деца от Русе, Плевен и Бостън се включиха в академията по ботаника на университета

25 деца, сред които имаше участници от Племен и Бостън (САЩ), се включиха в първото издание на Университетската лятна академия по ботаника. Тя бе закрита вчера от ректора на Русенския университет  чл.-кор. проф. д. н. Христо Белоев, които поздрави децата и им връчи дипломи за участие.

Академията „В чудния свят на растенията”, с ръководител д-р Петя Ангелова, продължи две седмици. През това време малките академици се занимаваха в Университетската Ботаническа градина , където се научиха да разпознават растенията, засадиха дърво, наблюдаваха микроскопски препарати, полагаха грижи за растенията. Децата през този период научиха много интересни и любопитни факти,свързани с ботаниката, представени им от менторите на Академията – Виктория Пламенова, Николай Пенчев и Мартина Александрова.

За финал на летните занимания, под ръководството на д-р Петя Ангелова, всяко дете засади декоративно растение, за което ще трябва да полага грижи вкъщи и да приложи на практика, получените знания в Лятната академия.

Exit mobile version