Деца и артисти рисуваха в новата арт зона на открито до галерията

Деца и артисти се включиха в създаването на улично изкуство в пространството до Художествената галерия в Русе. Сред тях бяха и графитъри, известни с творческите си псевдоними GREY, ENOGAN, Ina Valentino, както и много малчугани, които рисуваха върху специално подготвените пана.

Своеобразната творческа работилница се организира от Мартин Петров със съдействието на общината. Идеята е да се оформи една съвременна и достатъчно атрактивна арт зона, която да привлича повече млади хора да споделят идеите си. Мартин Петров е възпитаник на Националното училище по изкуствата в Русе и се занимава предимно с рекламен пространствен дизайн. Също така организира екстериорни събития и е дигитален художник. Обича работата с деца и води специален кръжок в Художествената галерия в крайдунавския град. През годините е участвал в обучението на близо 200 деца.

По време на творческата работилница художникът и педагог Ина Валентинова представи някои малко познати факти относно историята на уличното изкуство и по-специално графити-културата.

Exit mobile version