Децата от ОУ „Васил Априлов“ направиха вълнуващо „пътешествие“ с концерт

Великденски благотворителен концерт – вдъхновяващ, оригинален и емоционален, се проведе в ОУ „Васил Априлов “ пред 200 родители и гости.

Учениците ни отведоха на околосветско пътешествие на крилете на изкуството. Отправихме се на път с песента “ Пътнико свиден“ на 4б клас. Японски танц с ветрила представиха момичетата от 3а клас. В Южна Корея ни отнесоха с танца си 4а клас. С “ Песен за приятелството“ на 2а клас се приземихме в Израел. За моста в Авиньон на френски пяха и танцуваха 3б клас. В Беларус 1б клас търсиха страната на мечтите с песента „Маленкая страна“. Без държава, но навсякъде по света, ромският етнос бе представен с песента “ Чудно горско цвете“ от 1а клас.

До ЮАР стигнахме с танца на 2б клас. В модната столица Милано бяхме с манекенките от 5а клас, които представиха колекция пролет-лято 2022 на модна къща „Рециклато колекционе“. Грациозните момичета от 7 клас ни пренесоха със сиртаки в Гърция.

В САЩ се приземихме със зашеметяващия танц на момичетата и момчетата от 6 клас. Завръщането на българска земя стана с народните танци на ТС „Слънце“. Естествен емоционален завършек се получи с песента “ Детска планета“ изпълнена от всички участници.

Наред с бурните аплодисменти учениците събраха и 2200лв., които ще бъдат използвани за подобряване на средата в училище.

Exit mobile version