Децата до 7 години ще ползват безплатно открития басейн в Бяла

Бяла

Цените за ползване на открития плувен басейн в  Бяла остават същите и през сегашния летен сезон и няма да бъдат увеличавани.  Общинският съвет прие изменение на  Наредба за определяне и администриране  на местните такси и цени на услуги.

Вносител на докладната за цените беше кметът Димитър Славов. В израз на местната политика за  целенасочена подкрепа на децата и техните семейства той предложи да отпадне предвидената в  Наредбата за определяне и администриране на местните  такси и цени на услуги  цена  за ползване на градския  басейн  от деца до 7 г. и по този начин ползването на открития плувен басейн за тях да е безплатно. Вследствие на ковид пандемията и войната в Украйна икономическата обстановка е усложнена и е налице безпрецедентно поскъпване на цените на всички стоки и услуги в страната, се казва в докладната на кмета. Въпреки това цените за ползване на открития плувен басейн в  Бяла остават същите.

Според докладната децата до 7 години ползват басейна безплатно. 4 лв. струва билетът за деца и младежи до 18 години. Хората над 18 години ще заплащат по 5 лв.

Целта е да се запазят приетите от Общински съвет Бяла през 2017 г. основни  цени  за ползване на открития плувен басейн в Бяла, въпреки безпрецедентното поскъпване на цените на всички стоки и услуги в страната и компенсиране отчасти на нарасналите разходи за ел. енергия, горива, материали и работни заплати във връзка с предоставяните услуги.

Exit mobile version