Детската опера в Русе разказва приказката „Огнивото“ с музика и кукли

Детската опера в Русе ще представи на 7 октомври /сряда/ спектакъла „Огнивото“ по едноименната приказка на Андерсен. Постановката, дело на режисьора Илия Деведжиев по музика на Милен Апостолов, ще се играе от 13 часа в зала „Филхармония“. Продукцията е съвместна с Русенска опера, а диригент е Свилен Димитров.

Класическата приказка ще оживее в нова сценична дреха – стилни костюми, модерна сценография, мащабни кукли. Постановъчният екип е от млади творци – под 30 години, които са създали оригинални музика, сценография и хореография по либрето, написано специално за Детската опера от Илия Деведжиев.

Сценографията, костюмите и куклите са по проект на Антония-Мария Тонева, майстор на куклите е Лиляна Василева, хореография – Малина Арнаудова, Радка Неделчева, Детелина Кремакова. Вокален педагог е Свилен Димитров, театрален педагог – Росица Миновска-Деведжиева, корепетитор – Божена Иванова. Изработката на костюмите е от ПГ по облекло, а музиката се изпълнява от оркестъра на Държавна опера – Русе.

Exit mobile version