Дете на 2,6 г. е с коронавирус, няма нови заразени футболисти от Дунав

Нови шест случая на заразени с коронавирус има в Русенска област. Сред тях няма установени футболисти от Дунав, чиито проби излязоха снощи. Така случаите в клуба са само два – на вратаря Винченцо Ангелов и на защитника Любен Николов.

Сред новите заразени в Русе има двама на болнично лечение в Университетска болница „Канев“. Става дума за 56-годишен мъж от Русе и 68-годишна жена от село Кацелово, община Две могили. И двамата нямат сериозна симптоматика, но са с лека бронхопневмония.

Другите четири новоконстатирани случая са при двама мъже на 36 и 62 години, при жена на 57-годишна възраст, както и при дете на 2 години и 6 месеца. Оплакванията им варират, като най-често се изразяват в болки в гърлото, хрема, кашлица, отпадналост, повишена телесна температура до 38.5°С както е при детето, а също и загуба на обоняние. Няма установена епидемиологична връзка между случаите, както и с предходни такива. Продължава провеждането на епидемиологичните проучвания.

Вчера от УМБАЛ „Канев“ е изписана пациентка от село Ясеновец, област Разград, както и медицинската сестра, работеща в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“, чиято положителна проба беше обявена на 27-ми юни.

 

Exit mobile version