Дете на година и половина оцеля по чудо при стрелба в Русе /ВИДЕО/

Дете на година и половина оцеля по чудо при стрелба в Русе. Инцидентът е станал в събота срещу неделя, а близките твърдят, че знаят кой стои зад него. От полицията разследват случая.

Около 23.30 часа семейството на Върбан Върбанов се буди от шума на изстрели. Стреля се през улицата откъм гаражите, като са произведени няколко изстрела.

„Скачам аз и гледам снахата и жената ми бягат и крещят, стрелят по къщата, стрелят горе по стаята. Куршума го намираме под кошарата на бебенцето. Бебенцето през това време, като са стреляли, си беше в кошарата си и спеше. Криминалистите се обърнаха и ми казаха – Върбане, голям късметлия си, ако не беше рикоширало в телевизора, защото телевизора е в самата стена, щеше да е директно в коша, директно при бебето щеше да влезе и….“, разказва разтреперан Върбанов.

Той подава сигнал и десет минути по-късно на мястото са полиция и криминалисти. Намират само една гилза, въпреки че единият куршум се е забил в оградата,. Другият е пробил стъклото в детската стая. По предварителни данни е стреляно с 9-милиметров боен пистолет.

Семейството е в стрес от случилото се. „Аз направо онемях, аз в началото бях в шок, не мога да повярвам какво се е случило. Това е в 21 век, в жилищен квартал, а не някъде на село. Полицаите казаха, че ако не е бил телевизора, не дай си Боже, денят днес нямаше да е много слънчев за нас“, казва бащата на детето Георги Върбанов.

Според Върбан Върбанов мотивите за стрелбата са роднински. Категоричен е, че бизнесът му няма нищо общо с посегателството. Той е подал жалби в полицията още преди година и половина, че семейството му е заплашвано, но до момента няма резултат.

От МВР коментираха лаконично, че по случая се води досъдебно производство.

 

Exit mobile version