Десислава Атанасова по БНТ: ГЕРБ е в кондиция и готова за избори

12 години България беше предвидим евроатлантически партньор, беше държава на растежа. Това означа моделът „Борисов“, коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС и народен представител в 19-и МИР – Русе Десислава Атанасова в предаването „Денят започва“ по БНТ днес.

„ГЕРБ не за първи път е в опозиция. Партията е в кондиция и е готова за избори. Пътят пред опозицията е към предсрочни такива. Такава е оценка управлението до момента.
Политиката на управляващите в момента е насочена единствено срещу опозицията и против демокрацията. Те счупиха държавата, не разбират как работи държавата и държавните институции. През последната година наблюдаваме рушене на държавността.
Кирил Петков не разбира какво е това Конституция. Задържанията на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова са абсолютна политическа репресия и полицейщина. Съдът уважи мнението на българската прокуратура и остави без разглеждане протоколите от арестите. Това бяха незаконни задържания, извършени от некомпетентен орган и без събрани доказателства. Това е тежко процесуално нарушение.
Бойко Рашков говореше, че е заплаха за ГЕРБ, когато говореше за изядени хора, за хиляди подслушвани, за милиони в чували. На българските граждани стана ясно, че всичко това е една голяма лъжа. Той е заплаха единствено за правителството.
Очаквам всичко от новите управляващи. Те не зачитат Конституцията. Не зачитат правовия ред.
Има ли сфера, в която управляващите да са се справили. Може би имаха нужда от нещо гръмко, с което да докажат, че още ги има.
Правителството не е стабилно. Три дни бяха нужни, за да се приеме декларацията, която осъжда войната в Украйна. Предлагат ни двама кандидати за управители на БНБ.
Оставката на кабинета е неотложна. С всеки ден щетите за държавата са все повече. Критиката ни е по отношение на цялостната политика на правителството.

Получих писма от председателите на парламентарните групи на „Продължаваме промяната“ и ИТН с покана за разговори относно кандидатите за управители на БНБ. Казвам го с усмивка, защото преди време от парламентарната трибуна заявяваха, че не желаят да разговарят с ПГ на ГЕРБ-СДС“, заяви още Атанасова.

Exit mobile version