Десислава Атанасова от ГЕРБ с най-много преференции извън водачите

Втората в листата на ГЕРБ-СДС в Русе Десислава Атанасова е събрала най-много преференции извън водачите на шестте политически сили, които влизат в парламента от Русенска област. Десислава Атанасова е получила 1621 преференции. По предварителна информация ГЕРБ-СДС ще имат двама депутати от Русе, като се очаква дали Атанасова ще влезе от Русе или от Разград. Поради здравословни проблеми тя вчера гласува от болница „Пирогов“.

При победителите в Русенска област – „Има такъв народ“, водачът на листата Светлин Стоянов е получил най-много преференции при гласуването – 2797.  „Има такъв народ“ ще имат двама депутати от Русе.

Водачът на ГЕРБ-СДС Красен Кралев е получил 1227 преференции, а преди него по предпочитания, но след Десислава Атанасова, е кандидатът на СДС Драгомир Дамянов. Петият в листата има 1326 преференции.

Водачът на БСП за България Крум Зарков има 1747 преференции, а третата – Ивалинка Цанкова е след него с 598 преференции.

При „Демократична България-Обединение“ водачът Стефан Тафров има 1432 преференции, а след него най-много подкрепа е получил четвъртият в листата – екоактивистът от Зелено движение Михаил Михов с 344 преференции.

При ДПС няма изненади, като най-много преференции има водачът Бюрхан Абазов – 264.

При „Изправи се! Мутри вън!“ водачът Татяна Дончева е получила 793 преференции, следвана от четвъртата в листата Първолета Чавдарова-Летиция с 283 преференции. Тук също се чака решението на Татяна Дончева, която е водач на листа и във Варна.

Тепърва ще се разбере дали някъде в листите ще има размествания заради преференциите, както и коя политическа сила точно колко мандата ще получи.

Exit mobile version