Десислава Атанасова: Държавата още няма бюджет, инфлацията вече е над 10 %

„Средата на февруари е, но правителството и държавата все още нямат бюджет. Това може би е нормално, след като нямат и управленска програма. За нас е категорично ясно, че този бюджет е „бюджет на тримесечието“. Сега се предлага „бюджет на инфлацията“ и вече се говори за актуализацията му“, коментира пред БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС от Русе и председател на парламентарната група Десислава Атанасова.

Тя обясни, че в проектобюджета не е отчетена инфлацията, която вече е над 10%.

„Дали на някого от Министерство на финансите му прави впечатление какво става с цените на стоките в магазините?

Бюджетът не е социален. За пореден път пенсионерите бяха излъгани. Защото новите управляващи нямат идея как се прави социална политика.

Несериозно звучи твърдението, че нарочно кметове въвеждат режим на уличното осветление. Дори и част от кметовете на населени места да са от ГЕРБ, то дали училищата, детските градини и болниците са на ГЕРБ?! Всеки ден се пишат отворени писма до управляващите, че болниците не издържат…

В продължение на месеци управляващите нямат решение по отношение на компенсациите за небитовите потребители. Фалират фирми. Скоро ще стане много трудно и за битовите потребители. Срокът на мораториума върху цените скоро ще изтече, както ще изтече и срокът на това управление.

ГЕРБ-СДС внесе три проекта за решение, които намират изход от кризата с цените на електроенергията. Те бяха отхвърлени.

Временната комисия, която беше създадена, за да намери решение на този проблем, не е провела нито едно заседание, няма доклад от дейността си. Ако това е скоростта, с която се търсят решения, трябва да се молим времето по-скоро да стане топло.

Кирил Петков успешно показва, че няма познания за държавното устройство – що е то разделение на властите, какво е институция и какви са техните правомощия. Изглежда безпомощен. Нелепо е премиер да си служи с твърдения в медиите, а не с факти и доказателства, при условие, че службите са му на пряко подчинение.

Категорично мога да заявя, че не са отклонявани средства от каквито и да било обществени поръчки към ГЕРБ.

Бойко Борисов, Делян Добрев, Румен Петков и Румен Овчаров имат само едно общо помежду си – те със сигурност разбират повече от Александър Николов от енергетика. Който очевидно сега се учи…“, коментира още Десислава Атанасова.

 

Exit mobile version