Десислава Атанасова гласува след дълго чакане и рестарт на машината /ВИДЕО/

Водачът на ГЕРБ за Русе Десислава Атанасова гласува след повече от половин час чакане пред секцията си в СУ „Васил Левски“ заради блокирала машина. Наложило е устройството да бъде рестартирано, за да започне да работи отново нормално.

„Гласувах за силна президентска институция със силна фигура на обединител на нацията. Гласувах за предвидимост, спокойствие, професионализъм при вземане на решенията, опит и се надявам, че повечето българи ще го направят. Тези месеци на хаос и безвремие трябва да приключат, трябва да има стабилно управление и едно голямо мнозинство, което да го подкрепя, защото предстоят важни и тежки решения за България“, заяви Атанасова.

Според нея е безхаберие да се налага хората да чакат пред секцията в условията на пандемия, докато ръководството на секционната комисия реши какво да прави. И призова избирателите да са търпеливи. „Да осъзнават колко е важно да упражнят правото си на глас, защото така могат да изискват през следващите 4 и 5 години. Това е единственият начин демокрацията да победи тиранията и диктаторството“, каза още Атанасова.

Председателят на въпросната СИК Цветислава Няголова обясни, че машината изведнъж е започнала да не разчитат картите и е трябвало постоянно да ги сменят. В един момент устройството е отказало напълно и се е наложило да се вика техникът, за да отстрани проблема.

Мартин Йорданов, който отговаря за четири машини в училището, е изпробвал различни варианти. „Свързах се с хелп деска, откъдето ме посъветваха да търкам картата в дрехите, да я огъвам по различни начини. Това помогна за малко, но проблемът се повтори за трети път“, разказа той, Накрая се е стигнало до махане на пломбата и рестарт на машината, след която тя вече е заработила нормално.

 

Exit mobile version