Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС отново постави държавата пред партията

ГЕРБ-СДС отново постави държавата пред партията. Затова заложихме на силна надпартийна кандидатура, която да обедини народните представители, заяви в студиото на „Лице в лице“ по бТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС и депутат от Русе Десислава Атанасова.

„Въпросът в ГЕРБ беше дали да издигнем категорична партийна кандидатура с управленски и експертен опит. Смятаме, че няма по-подготвен човек от Бойко Борисов за министър-председател. За мен е категорично ясно, че през трите управленски мандата, отговорността е носена от ГЕРБ и лично от Борисов. Доказано е, че той може да се справя с кризи, защото има опитът и международните контакти“, коментира тя.
Десислава Атанасова обясни, че другата възможност е била да заложат на човек, който е абсолютно отдалечен от политическите партии. „Николай Габровски е израснал до върха на своята кариера, с висок обществен престиж. Той е човек, който носи огромна отговорност за човешкия живот ежедневно.
Лош сигнал от политическата класа ще бъде отказът от разговор с ГЕРБ и предложения от нас за премиер. Сега е момент за политическа отговорност. Трябва да надмогнем политическите си пристрастия и да сложим на първо място държавата. Ние го направихме, въпреки че имаме един безспорен и силен политически кандидат, какъвто е Борисов. Залагаме на човек без политически опит.
Сформирането на редовно правителство е възможно, когато всички осъзнаем огромната отговорност, която стои пред нас като държавници. Време е да се абстрахираме от политическото противопоставяне. Вярвам, че ако всички проявим разум, първият мандат ще успее“, каза още Атанасова.
Проф. Габровски ще проведе срещи, с всички председатели на парламентарно представени партии в парламента. От ГЕРБ-СДС ще му окажат пълна подкрепа за това разговорите да се водят в парламента. Те да са прозрачни и да са подкрепени от експертиза. ГЕРБ-СДС разполага с управленска програма от 140 страници, припомни председателят на парламентарната група.
„През изминалите седмици водихме такива дебати с колегите от другите парламентарни групи, където обсъждахме своите политически приоритети. Това са приоритетите, с които сме кандидатствали за доверието на гражданите. Надявам се, че първото, което проф. Габровски, ще успее да направи, е на дебатите да се говори за приоритети. А след това за състав на кабинет и за конкретни имена.

Несъстоятелен е аргументът, че хартиената бюлетина е спряла България за Шенген. Мисля, че евроатлантическо формирано мнозинство би било с много по-голяма тежест, отколкото промяна в Изборния кодекс. Тази промяна беше ангажимент към нашите избиратели, който съвпадна с ангажимента на други две парламентарни групи“, каза Десислава Атанасова.

Exit mobile version