Десислава Атанасова в дебат: След 2 години „Промяна“ хората си броят стотинките

След 2 години „Промяна“ хората си броят стотинките. В анкети 80% от гражданите казват, че се лишават от храна. Ако сега излезем и попитаме гражданите, няма да намерим човек, който да ни каже, че е доволен от последното редовно правителство, заяви по време на предизборен дебат по бТВ водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 19 МИР-Русе Десислава Атанасова.

Правителството на „Промяната“ управлява 232 дни, а министрите Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков 1 година. Пише го дори в Гугъл. А мантрата за 12-годишното управление на Бойко Борисов и ГЕРБ означава само едно-нулева инфлация, подчерта тя.

Доходите на хората не растат, защото инфлацията ги изяжда. Това е видимо от репортажите по медиите, същото ни казват и хората при нашите срещи в цялата страна. Те просто не могат да си позволят това, което са си позволявали преди две години, отбеляза г-жа Атанасова.

Инфлацията в България беше изпусната, защото липсваха мерки. 17 пъти ГЕРБ-СДС предлагаше въвеждането на компенсации за бизнеса заради високите цени на електроенергията, припомни кандидатът за депутат.

Дори Конституционният съд зашлеви шамар на ПП. Единственият регулатор, който те избраха-КЕВР, се оказа избран противоконституционно, посочи тя.

Как е възможно Кирил Петков да завърти крана на тръба, която към онзи момент все още е строителна площадка. Газът по интерконектора не потече и през юли! ПП забавиха изграждането на газовата връзка, категорична бе Десислава Атанасова.

„Промяната“ изнесоха детската болница, която трябваше да бъде в центъра на София, за да бъде достъпна за родителите, в покрайнините на града. Те създадоха и акционерно дружество. Осигурени средства също липсват. ПП създадоха акционерно дружество за въздушната спешна помощ, за да може негов директор да стане депутат от „Промяната“. Дружеството не работи, а служебния кабинет заключи, че то не е необходимо и то беше закрито. Лекарствената политика е в задънена улица, липсват медикаменти за деца и хронично болни, каза тя.

Мнозинството на ПП в предишния парламент държа в кулоарите на парламента външния министър на Украйна и не го допускаха до пленарна зала. Все още не е ясно дали България е спасила Украйна, както твърди Кирил Петков, или не сме дали един куршум, както казва Корнелия Нинова. Предложението на ГЕРБ-СДС се превърна в официална позиция на 48-то Народно събрание, с което ние заехме страната на жертвата, заяви Десислава Атанасова.

В 48-мия парламент „Промяната“ изпадна в изолация. Те не предложиха състав и структура на Министерски съвет. А само декларация, подкрепена едва от 60 народни представители. ГЕРБ-СДС предложи експертен кабинет, за чието приемане не достигнаха само няколко гласа, добави г-жа Атанасова.

Вотът на недоверие към правителството „Петков“ беше навременен. Но причината за разпада на коалицията беше корупцията. Един от партньорите оттегли подкрепата си, заради двойствената външна политика и разпределението на поръчки. Защото в коалицията се караха „да не плаща онзи отсреща“, поясни кандидатът за народен представител в 19-и МИР – Русе.

Три пъти ние сме носили отговорността за държавата. Можем да го направим и сега. При нас има ясно лидерство, умение за взимане на решения и парламентарно мнозинство, което да подкрепя тези решения, отбеляза Десислава Атанасова.

Време е за #ЗаСтабилнаБългарияОтново с ГЕРБ-СДС и бюлетина номер 2.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Exit mobile version