Десет души от обитателите и персонала на дом „Възраждане“ вече са здрави

80-годишен мъж от дома за стари хора „Възраждане“ е поредният обитател, преборил коронавируса, съобщиха от Областна администрация-Русе. Той е бил настанен в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“, откъдето е изписан. Общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в социалното заведение е 92-ма души, от които 83-ма обитатели и девет души персонал.

Петима обитатели на дома за стари хора „Възраждане“ се водят излекувани, след като са дали два отрицателни резултата от PCR изследване – двама мъже и три жени на възраст между 77 и 84 години. След изписването им от лечебните заведения те се настаняват временно в сградата на Кризисен център „Каритас“. От персонала на дома също има петима излекувани, като само 63-годишната жена-трудотерапевт е в болница. В домашна изолация остават една санитарка, социален работник и социален асистент. 22-ма от възрастните хора са в болнични заведения, а седем починаха.

По данни на Регионалната здравна инспекция за последните 24 часа на територията на областта са констатирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за трима мъже и една жена на възраст между 38 и 60 години. Двама от тях – мъж на 56-годишна възраст и жена на 44 години, които са от гр. Русе, са оставени под домашна изолация. Те са в добро общо състояние. Другите двама мъже на 38 и 60 години съответно от гр. Бяла и село Борисово са хоспитализирани в Университетска болница „Медика Русе“, като за момента те са стабилизирани.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 257 души, като активните случаи са 120. От тях 35 са на болнично лечение, а другите 85 са под домашна изолация. Излекуваните са 124, след като още петима души са дали отрицателни тестове за последното денонощие.

Exit mobile version