Депутат се намеси в екшън с пистолет в златарско ателие в Русе

Exif_JPEG_420

Депутатът Златан Златанов сподели публично за инцидент, който е станал днес по обед в златарско ателие на ул.“Александровска“. Той видял група непълнолетни, които според думите му били от малцинствата, да влизат разпра със собственика на ателието, който опитал да им извърши граждански арест.

„Същите са влезли в ателието му и извадили черен на цвят пистолет. Същият реагирал своевременно и отбил пистолета и се опитал да задържи тартора на групата. В този момент се оказах на мястото на инцидента и помогнах на собственика на ателието да отбие физическите атаки срещу него“, разказва Златанов.

Той се обадил на тел.112, а междувременно собственикът на ателието отнесъл няколко удара и много обиди от непълнолетните. Пристигнала и жена, която според Златанов първо крещяла „остави децата ми“, а след това казала, че не ги познава. През това време групата избягала с колелета, преследвана от кола на охранителна фирма към Парка на младежта, но следите им се изгубили.

При пристигането на полицията е било установено, че пистолетът всъщност е детска играчка, но прилича много на боен и вероятно е трябвало да послужи на непълнолетните да заплашат собственика на ателието, за да го ограбят.

Снимка: Златан Златанов

Exit mobile version