Депутатът от ПП-Русе Калин Иванов отчете своите 100 дни

Народният представител от „Продължаваме Промяната“ от Русе Калин Иванов направи отчет за своите 100 дни като депутат. Той сподели за ангажиментите си в парламента и за срещите и инициативите, които е имал през последните три месеца.

„Положих клетва като народен представител на 15.12.2021 г., преди 98 дни. Влязох в политиката, въпреки че имах чудесна работа и развитие, и много възможности пред себе си. Избрах да поема по този път, защото исках да помогна за развитието на страната, исках и все още желая да вдъхвам надежда на хората, че има смисъл да търсят бъдеще тук.

Споделям какво свърших за почти 100 дни в Народното събрание:

➡️ Текуща работа – обсъждания в комисии и пленарна зала, запознаване и преценка на огромно количество важна информация, поемане на отговорност за гласувания (да, това е отговорност).
Освен „текущата“ работа:
➡️ Почти всяка седмица пътувам до град Русе, за да се срещам с граждани, които споделят с мен за важни проблеми в Русе и областта, подават сигнали за нарушения на институции и длъжностни лица. Впоследствие се проучват възможностите за реакция, свързвам се с колегите, в чиито ресор попада въпросът, които да съдействат за разрешаване на проблемите и т.н. Някои проблеми вече са намерили своето решение, а други са в процес на разрешаване.
➡️ Инициирах и проведох срещи с представители на съсловни организации, с цел установяване на диалог и сътрудничество при идентифициране на проблеми в съответната сфера и трайното им разрешаване.
➡️ Проведох срещи с фирми в IT сектора, за привличането им на територията на град Русе.
➡️ Аз съм съосновател и председател на сдружение „Общество на промяната – Русе“. Сдружението предприема собствени инициативи за подобряване условията на живот и работа в гр. Русе и областта, разглежда сигнали, подадени от граждани и съдейства на граждани и институции за разрешаване на актуални проблеми.
➡️ Взех активно участие в групата, която сформирахме, още от началото на войната в Украйна, за извеждане на бежанците, за организиране на транспорт от Русе, който да превози хората до България. Реагирахме бързо и помогнахме. Продължаваме да го правим.
➡️ Заедно с колегите от сдружението съдействахме за разрешаване на проблема с бежанците, пристигащи на русенската ж.п. гара, за които нямаше организация по посрещане, настаняване или насочване. Самоорганизирахме се, за да помогнем на хората в нужда, като раздавахме храни и вода на бежанци, както и предоставихме такива на БЧК за техните пунктове.
➡️ След проведени от мен разговори и с помощта на Общество на промяната – Русе успяхме да възобновим процедурата за оборудване на хибридната операционна зала в УМБАЛ КАНЕВ, за да може русенски лекари да работят в по-добри условия и с модерна апаратура.
Работя и ще продължавам да работя, защото аз съм избран, за да представлявам интересите на българския народ и да работя за по-доброто бъдеще на България.“

 

Exit mobile version