Депутатът от ПП-ДБ Иван Белчев търси стопанин за бившето руско консулство в Русе

Като народен представител ще работя и настоявам в най-кратки срокове бившето руско консулство в Русе да намери своя нов стопанин и градът да има представителство на още една държава. Това заяви депутатът от “Продължаваме Промяната – Демократична България” Иван Белчев при посещение на сградата.

Бившето руско консулство е собственост на Община Русе. От 2022 г. насам сградата е изоставена поради решението на българската страна да намали числеността на персонала на руските представителства в Република България в граници, ненадвишаващи числеността на българските представителства в Руската федерация.

Поради нуждата на дунавския град от търговски взаимоотношения, по думите на Белчев сградата е изключително подходяща за Румънско консулство. “Има много румънци, които искат да правят бизнес в България и съответно българи, които искат да правят бизнес с Румъния”, допълни той.

Според русенския народен представител сградата се нуждае от основен ремонт, но тя има всички предпоставки да бъде отново действащо консулство в полза на гражданите на Русе.

“Време е изоставената сграда на бившето руско консулство в Русе да намери своя нов стопанин, с когото България да задълбочи своето дипломатическо и търговско партньорство. Това е важно за развитието на града и региона”, заяви той.

Кадри от изоставеното руско консулство може да видите тук: https://www.facebook.com/watch/?v=258489523260992

Exit mobile version