Депутатът Георги Кръстев с предложение по законопроектите за пътната безопасност

Русенският народен представител от ГЕРБ-СДС Георги Кръстев предложи да се поиска становище от всички заинтересовани страни по внесените законопроекти за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата. На днешното си първо заседание Комисията по транспорта и съобщения, в която той членува, е приела неговото предложение.

„Необходими са бързи, смели и ефективни решения за предотвратяване на пътните нарушения, които водят до загубата на човешки животи и траур за множество семейства.

Прекомерното политизиране на трагедията от последната седмица, освен че граничи с моралното и етичното, не води и до нищо добро, а само до гръмки предложения и панически мерки на парче, които не решават проблема, а могат само да го задълбочат.

Законопроектът на ГЕРБ-СДС акцентира върху реалната нужда от контрол, стриктно прилагане на правилата, по-ефективна система за отчитане и наказание на нарушенията, обработка и обмен на данни и информация, повече правомощия и по-голям кръг от лица за санкциониране.

В момента са ни необходими трезво мислене, разум и диалог, вслушване в мнението и предложенията на ескперти с дългогодишен опит в сферата на пътната безопасност и политическа воля за реална превенция на закононарушенията“, коментира Георги Кръстев.

Exit mobile version