Депутати правят работна среща „Ден на образованието в Русе“ за директори и учители

Работна среща „Ден на образованието в Русе“ за директори на училища и учители ще се състои на 19 декември, понеделник, от 16:00 до 18:00 часа в конферентната зала на хотел Дунав. Срещата се организирана от Елисавета Белобрадова и Иван Белчев, народни представители и членове на Комисията по образование към Народното събрание.

Българските деца имат нужда от нови модели, които да насърчат цялостното им развитие, да укрепват връзките в семейството, да положат основа за дългосрочно и устойчиво подобряване на тревожно ниските образователни постижения, да спомогнат за изравняването на задълбочаващите се неравенства в обществото ни и да подкрепят икономическия растеж на държавата.

На срещата ще поставим основните предизвикателства и проблеми на образователната система, споделят депутатите. Целта на срещата е всеки участник да посочи конкретни недостатъци на нормативната база и как тя да бъде подобрена.

Резултатите от дискусията ще бъдат разгледани в Комисията по образование към Народното събрание и предложени на Министерството на образованието и науката.

За потвърждение на участието си, желаещите трябва да попълнят следния формуляр: https://forms.gle/bcWeqEMFd5JT7pij6

Exit mobile version