Депутатите от Русе влязоха в парламентарни комисии, ето кой къде ще работи

След съставянето на по-голямата част от парламентарните комисии, стана ясно кой от депутатите от Русе къде ще насочи експертизата си.

Четирима от русенските депутати са зам.-председатели на съответните комисии. Това са Рена Стефанова от „Продължаваме промяната“ и Иван Иванов от „БСП за България“ – двамата са зам.-председатели на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, Ализан Яхова от ДПС – Комисия по въпросите на Европейския съюз, Златан Златанов от „Възраждане“ – Комисия по конституционни въпроси.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС е член на Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения и Комисия по превенция и противодействие на корупцията. Заедно с нея в същите комисии участва Димитър Недялков от „Продължаваме промяната“.

Драгомир Драганов от ГЕРБ-СДС е включен в Комисия по въпросите на Европейския съюз и Комисия по транспорт и съобщения.

Ализан Яхова и Иван Иванов ще работят заедно в Комисия по земеделието, храните и горите. По време на предишния парламент Яхова бе зам.-председател на комисията, а Иванов бе министър на земеделието.

Иван Белчев от „Демократична България“ ще участва в Комисия по образованието и науката и Комисия по околната среда и водите.

Златан Златанов бе включен в Комисия по правни въпроси.

Exit mobile version