Депутатите от ГЕРБ-Русе: Ще следим поетите от екоминистъра ангажименти

Депутатите от ГЕРБ-СДС от Русе Десислава Атанасова и проф.Михаил Илиев зададоха във вчерашния ден за парламентарен контрол въпрос към вицепремиера по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов за мерките, които ще предприеме министерството за подобряване качеството на въздуха в Русе. Въпросът бе във връзка с откритото писмо на граждански организации от Русе за състоянието на въздуха в града.

Министърът не се ангажира с конкретни срокове, но декларира, че в бюджета на министерството ще се заложат средства за газ хроматограф и за обновяване на измервателната апаратура в мобилна автоматична измервателна станция за нуждите на РИОСВ Русе.

Проф.Михаил Илиев препоръча Министерството на околната среда и водите да изготви конкретна програма със срокове за изпълнение на мерките, предложени в откритото писмо.

„Като отчитам огромното значение на проблема за русенци, декларирам, че периодично ще следя за изпълнение на поетите от министър Борислав Сандов ангажименти“, заяви проф.Илиев.

 

Exit mobile version