Депутатите не подкрепиха част от такса мост да остава в Русе /ВИДЕО/

Мнозинството от народните представители не подкрепиха предложението част от приходите от таксата на Дунав мост да постъпват в бюджета на Община Русе. То бе внесено като Законопроект за изменение и допълнение на Закона за пътищата от депутати от Демократична България, сред които и русенският народен представител Иван Белчев. За това предложение работи от началото на мандата си и кметът на Русе Пенчо Милков, който го поставя като приоритет пред всички депутати от Русе при срещите си с тях.

67 депутати гласуваха „За“, четирима бяха „Против“, а 92-ма – „Въздържал се“. Предложението бе подкрепено от „Продължаваме Промяната“ – 35, „Демократична България“ – 17 и БСП – 14. Въздържаха се ГЕРБ-СДС – 45, и „Български възход“ – 7. От „Възраждане имаше един глас „За“, а останалите 25 – „Въздържал се“. ДПС гласуваха 15 „Въздържал се“ и 4 „Против“.

Предложението за изменение на Закона беше част от приходите от такси по ал.1, т. 2 за ползване на отделни съоръжения по републиканските пътища по ал. 1 – мостове, тунели и/или планински проходи, посочени в списък, приет с решение на Министерския съвет и обнародван в „Държавен вестник“ в размер, определен в тарифата по ал. 6, постъпват в бюджета на общината, на чиято територия е разположено съответното съоръжение.

Exit mobile version