„Ден на отворените врати“ организира Административен съд – Русе

„Ден на отворените врати“ организира в петък, 09.06.2023 г., Административен съд – Русе. Инициативата се осъществява с цел популяризиране дейността на съда и повишаване правната култура на гражданите.

Началото на кампанията ще бъде поставено в 10.00 часа с публично разпределяне на постъпилите за деня дела, а малко по-късно (от 10.30 ч.), е предвидена информационна обиколка, в рамките на която ще бъде представена вътрешноорганизационната дейност на съда и услугите, които предоставя при обслужването на граждани.

И тази година съдът ще привлече към съвместните публични изяви ученици от русенски училища. В тазгодишната кампания на Деня на отворените врати ще бъде организирана образователна работилница „В света на правото“ с единадесетокласници от Английска езикова гимназия „Гео Милев“. Учениците ще покажат знанията си за правото и съдебната система в дигитална викторина, ще обменят идеи при решаването на казуси, ще коментират принципите на административния процес и пр.

Този метод на неформално обучение се използва все по-успешно в световен мащаб, тъй като подобрява комуникативните умения, толерантното отношение и екипна работа на децата и подпомага процеса на усвояване на нови знания.

Събитието е с начален час 14.00 ч. в Тържествената зала на съда, а фасилитатори в предстоящата среща ще бъдат зам.-председателят на съда Ивайло Йосифов и дългогодишният председател на АдмС – Русе, Елга Цонева.

Exit mobile version