Демонстрация по стрелба с лък превзе Ботаническата градина на Русенския университет

В Ботаническата градина на Русенския университет “Ангел Кънчев” се проведе демонстрация по стрелба с лък. Събитието се състоя на 28 септември от 17.30 до 19 часа.

Всички желаещи студенти и  преподаватели направиха своите опити под ръководството на треньора от СК „Джамбо 2006“ Йордан Джамбазов.

Националният състезател Иван Банчев – студент в спец. ТТТ впечатли всички с точността си на 50 метра и спечели заслужени аплодисменти.

Организатори на събитието са ПК „Фитнес! Здраве! Тонус!“, катедра „Физическо възпитание и спорт“, УСК „АКАДЕМИК“ при РУ и СК „ДЖАМБО 2006“ – Русе.

Демонстрацията премина при засилен интерес – включиха се над 40 участници.

Зам.-ректорът по развитие, координация и продължаващо обучение проф. д-р инж. Пламен Даскалов откри проявата, като отбеляза нейната значимост и активността на Русенския университет в спортната област, като уточни, че младите стрелци са добре дошли за продължаване на своето образование в един от най-авторитетните университети в България.

Приветствие към участниците направиха и проф. Борислав Ангелов – Председател на УСК „АКАДЕМИК“ при Русенския университет; треньорът Йордан Джамбазов и представителят на Студентския съвет Иван Банчев. Водещ на събитието беше гл. ас. Д-р Искра Илиева – Ръководител на ПК „Фитнес! Здраве! Тонус!“, и преподавател в катедра „Физическо възпитание и спорт“

Студентът от Русенския университет Иван Банчев впечатли всички с точността си на 50 метра и спечели заслужени аплодисменти. Той спечели сребърен медал в дисциплината рекърв при младежите до 21 години на Европейското първенство в Лилешал (Великобритания).

Иван Банчев е шампион по стрелба с лък на Национални и Международни турнири, както и с успешни участия на световни първенства.

Треньорът по стрелба с лък Йордан Джамбазов даде своите насоки към присъстващите и заедно със състезателя Иван Банчев помагаха на всеки желаещ да направи своите първи опити.

Събитието завърши с нови положителни впечатления за всички участници. За а напредналите то бе познато предизвикателство, а за начинаещите – нов импулс да опитат един непознат за тях красив спорт.

Exit mobile version