„Демократична България“: Нашите хора не са стадо, нека всеки гласува по съвест /ВИДЕО/

Обединение „Демократична България“, в което влизат ДСБ, „Да, България“ и „Зелено движение“, няма да подкрепи официално нито един от двамата кандидати за кмет на Русе на предстоящия балотаж в неделя. „Нашите хора са достатъчно интелигентни, не са стадо, за да им казваме какво да правят. Нека всеки вземе своето решение по съвест“, заяви на пресконференция председателят на ДСБ-Русе д-р Теодора Константинова.

Тя коментира, че резултатите на обединението, което вкарва трима общински съветници, не ги удовлетворяват. Целта им е била да имат над 5 представители в местния парламент. Предстои всяка от формациите да направи своя анализ за изборните резултати, каза още д-р Константинова.

Тримата съветници – тя, бившият директор на Математическата гимназия Митко Кунчев и кандидатът за кмет на обединението Деана Тонева, вярват, че ще имат достатъчно сили и компетентност, за да работят добре и експертно в новия Общински съвет. Те няма да подкрепят нито едно решение, което е в ущърб на Русе, но ще застанат зад всяко нещо, което е добро за града.

Новите съветници имат вече набелязани първите си приоритети – подготовката за зимата и почистването от снега, контрол върху ремонта на бул.“Липник“, промени в транспортната схема по искане на гражданите, както и идеи за насърчаване на безвъзмездното кръводаряване и подобряване на средата за гражданите с увредено зрение.

Exit mobile version