В Русе: ДЕЛТА ТЕКСТИЛ БЪЛГАРИЯ подготвя NIKE чорапите за Световното по футбол през 2022-а

ДЕЛТА ТЕКСТИЛ – БЪЛГАРИЯ вече подготвя футболните чорапи NIKE за предстоящото Световно първенство по футбол през 2022 година в Катар. Разработените от фирмата футболни чорапи ще бъдат част от екипировката NIKE на футболните отбори, които ще участват в първата световна купа, която ще се проведе в арабския свят.

Отделът за развитие на ДЕЛТА ТЕКСТИЛ работи в тясно сътрудничество с централата на спортния гигант NIKE – от идеята само на картинка до готовия дизайн на всеки футболен чорап. Част от екипа, участващ в разработването на футболните чорапи, е Росен Бояджиев, старши механик в отдел „Развитие“ на ДЕЛТА ТЕКСТИЛ.

-Г-н Бояджиев, екипът, в който работите, носи сериозна отговорност, работейки съвместно с NIKE. Какъв е вашият опит в създаването на чорапи?

-За да работиш с компания от подобен световен ранг, не можеш да си позволиш да не си на високо ниво. Всички колеги тук са със солидна професионална подготовка. Аз самият имам зад гърба си вече 26- годишен опит в производството на чорапени изделия.

-От колко години работите за ДЕЛТА ТЕКСТИЛ и защо избрахте да продължите професионалния си път в тази фирма?

-Работил съм за три фабрики, производители на чорапи, но преди 12 години избрах да работя за ДЕЛТА ТЕКСТИЛ. Мотивите за избора ми бяха свързани с професионалното израстване и по-добрите финансови възможности, които получих в тази фирма. Днес считам, че надградих себе си като професионалист – имам компетенциите да работя с 4 програми на различни плетачни машини; с екипа, в който работя, реализираме сложни разработки и виждаме реалния продукт и полза от своята работа.

Тук получаваме удовлетворение от своята работа – работим за голяма и утвърдена международна компания; реализираме сложни, на моменти много предизвикателни проекти; болшинството от колегите, които работят тук, истински обичат своята работа. Не на последно място – ДЕЛТА ТЕКСТИЛ е коректен работодател: за разлика от немалко фирми тук стриктно се спазва трудовото законодателство; възнагражденията са обвързани с постигнатите резултати, а за 12 години не е имало дори забавяне на тяхното изплащане; осигурен е сериозен пакет от социални придобивки; налице са редица социални програми; служителите имат възможност за професионален и личен напредък чрез редица обучения, предоставени от фирмата. И въпреки продължаващата криза, заради Covid-19, фирмата изпълнява нови инвестиционни проекти и отваря нови работни места.

 

 

Exit mobile version