Девойките на ХК „Бяла“ тренираха с националите и треньорите от мъжкия отбор

Девойките от ХК „Бяла“ проведоха днес тренировка под вещото ръководство на треньори и играчи от мъжкия национален отбор, които са на лагер в Бяла. Тренировката се състоя в зала „ОЗК Арена“ по покана на ръководството на клуба и на кмета на Община Бяла Димитър Славов. Вече е традиция при лагер на национални отбори в града младите хандбалистки на Бяла да черпят умения от треньорите на националите.
Девойките от Бяла имаха възможността да се докоснат до професионализма на играчи,
доказали се не само в България, но и в европейския елит. В тренировката взеха участие Илиян Василев – селекционер на мъжкия национален отбор, който пристига от Франция за лагера на отбора в Бяла, Светлин Димитров – играещ помощник-треньор на мъжките национали, играещ в Шарт (част от френската първа лига, едно от най-силните първенства в света); Николай Петков – вратар на националния отбор, играещ в Германия, както и Георги Андреев – отговорник за националните отбори.

„Малките тигрици проведоха тренировка по високите стандарти на националните отбори и вече имат самочувствието, че принадлежат към един успял и винаги развиващ се екип. ХК „Бяла“, ръководството на тима и Община Бяла винаги са имали отлично партньорство с екипа на националните отбори, за което изказват благодарности. За нас е удоволствие да работим с опитен специалист като Илиян Василев, доказал се като състезател и треньор в страна олимпийски шампион – Франция“, казаха от клуба.

От своя страна Василев сподели, че за него е голямо удоволствие да бъде тук и да сподели своя опит и експертиза. Тъй като на самия него България е дала много, той иска да даде колкото може повече за развитието на спорта у нас.

Exit mobile version