Девойките на „Локомотив“-Русе станаха отборни шампионки по плуване

Девойките на Клуб по плувни спортове „Локомотив“-Русе станаха отборни шампионки на Държавното първенство на 50-метров басейн. В комплексното класиране „Локомотив“ се класира на 2-ро място след „Добруджа“-Добрич, а на 3-то място се класира „Левски“-София.

Държавното първенство по плуване за юноши – девойки, младша и старша възраст на 50-метров басейн се проведе във Варна, като в него взеха участие 699 плувци от 55 клуба от страната.  Това, че за първи път се сливат две възрасти в едно състезание, се отрази доста негативно на състезатели, треньори, съдии и организатори, споделиха от клуба.

„Локомотив“ участва с 23 състезатели в двете възрастови групи и завоюва 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала. Индивидуално призьори са:

В щафетите момичетата бяха безапелационни и завоюваха:

Съставът: Елица Костадинова, Ева Янкова, Елинор Илиева и Михаела Маринова

Съставът: Кристина Иванова, Анна Киркова, Елинор Илиева и Михаела Маринова.

„Локомотив“ има над 10 класирания на 4-то и 5-то място в дисциплините 100м и 200м бътерфлай, 200м и 400м съчетано плуване, 50м, 200м, 400м и 800м св.стил.

Достойно се представиха и състезателите от старша възрастова група (15-17г.). Девойките заеха 12-то място в отборното класиране при дебюта им в тази възрастова група при една жестока конкуренция. Шестите места в щафетните плувания са доказателство за това.

„Този успех не е случаен, за него се готвихме и го постигнахме. Миналата година девойките младша бяха 2-ри в отборното класиране след „Черно море“. Тази година сме 1-ви с голяма точкова разлика, както и 2-ри в комплексното класиране с помощта на  доброто класиране на момчетата ни. В щафетните кроулови плувания за втора година сме първи. Ще продължаваме да работим за спазването на тази възходяща тенденция и за пореден път доказахме, че нашите плувци са фактор в българското плуване! „, споделиха треньорите Деян Дончев и Стефан Миланов.

Exit mobile version