Девойките на Дунав (Русе) спечелиха футболния турнир за Купата на M&BM

Девойките на Дунав (Русе) спечелиха безапелационно футболния турнир за Купата на M&BM, който се проведе на стадион „Ивайло“ във Велико Търново. Надпреварата е част от националната програма „Децата и футболът” и се организира от Асоциацията на българските футболисти, със съдействието на Българския футболен съюз.

Участваха 8 отбора от региона, съставени от момичета, родени след 01.01.2007 година.

Във финала възпитаничките на треньора Валентин Якимов разгромиха девойките на Севлиево Лейдис (Севлиево) с 4:0.

Трети завършиха домакините от Етър ВТ, които се наложиха над Янтра 2019 (Габрово) с 3:0 в малкия финал.

Пето място в крайното подреждане зае отборът на Розова долина (Казанлък), който в изключително оспорван двубой победи Чавдар (Троян) с 1:0 след изпълнения на дузпи (0:0 в редовното време).

Седмата позиция в турнира бе за момичетата от Боруна (Царева ливада) след успех над връстничките си от Светкавица (Градежница) с 1:0.

Купата на победителките от Дунав (Русе) връчи главният координатор в Асоциацията на българските футболисти Николай Христозов. В награждаването се включиха още бронзовият медалист от САЩ-94 Илиян Киряков, бившият президент на Етър Павлин Генчев, ветеранът Трендафил Коцев и др.

Всички участници получиха пълна футболна екипировка, футболни топки и индивидуални награди, осигурени от генералния спонсор на турнира „M&BM“.

Бяха раздадени следните индивидуални награди:

Exit mobile version