Девойките мл.възраст на ХК „Бяла“ – на финалите в квалификационен турнир за Купа България

Девойките младша възраст на ХК „Бяла“ изиграха квалификационния турнир за Купа България по хандбал. Във Велико Търново отборите на „Етър 64“, „Свиленград“ и „Бяла“ спориха за двете места, които даваха право на участие във финалния турнир.

В първата среща след оспорвана игра домакините от „Етър 64“ измъкнаха победа с 16:15. Следващият двубой със „Свиленград“ бе решителен за белите тигрици, който те изиграха отлично. Спечелиха с 20:14 и заслужиха място на финалите. В последният мач „Етър 64“ се наложи над амазонките от юга, с което също спечелиха виза за финалният турнир, който ще е на 17 и 18 февруари. Останалите участници са: „Бъки“, “Спортист Кремиковци 2018“, „Панагюрище“ и „Сливница“.

Домакин на финалния турнир е „ОЗК Арена Бяла“. В съботния ден, между мачовете за купата ще се изиграе и контролна среща на женския отбор на „Бяла“ с „Унирея“ Доброещи – участник в Дивизия А, което е второто ниво на румънския хандбал. Така публиката ще има интересен хандбален уикенд на 17 и 18 февруари в зала „ОЗК Арена Бяла“.

 

Exit mobile version