Дебютант от Русе донесе бронз за България от Европейското по щанги

Абсолютният дебютант на международен подиум Джан Зарков донесе първо отличие за България на започналото днес Европейско първенство по вдигане на тежести за кадети и кадетки до 15 и 17 години, което се провежда в Полша. Възпитаникът на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови завоюва бронзов медал в двубоя в категория до 49 килограма при кадетите до 15 години. Русенецът събра общ двубой от 165 килограма от двете движения, с което се качи на стълбичката.

В първото – изхвърляне Джан записа два успешни опита – на 72 и 74 килограма, с което се нареди на трето място в движението. Във второто упражнение изтласкване, Зарков се класира на четвърто място записвайки успешни опити на 85 и 91 килограма. При третия си последен опит на 95 кг, той се успя да се справи с тежестта. По време на състезанието до него беше един от неговите треньори – Радослав Атанасов.

Джан Зарков тренира вдигане на тежести от две години и половина. Започва занимания в залата на Тежкоатлетически спортен клуб в СУ „Васил Левски“. В момента той е ученик в Спорно училище „Майор Атанас Узунов“ в Русе.

 

 

Exit mobile version