ДГ „Славейче“ в Борово реализира проекта „Пъстрокрили славейчета“

Детска градина „Славейче“ в град Борово работи по един интересен проект. Той е наречен „Пъстрокрили славейчета“ и е финансиран от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ), съгласно договор No БС33.19-2-020/30.09.2020 г. Финансирането е на обща стойност 19861,54 лв., а проектът е за период от 10 месеца, считано от началото на октомври 2020 г.

Проектът „Пъстрокрили славейчета“ се изпълнява в трите сгради на ДГ „Славейче“ –в централата в гр. Борово и във филиалите в с. Обретеник и с. Горно Абланово, и ще обхване целева група от 60 деца. Предвидени са дейности, насочени към пълен обхват и задържане на децата в детската градина, като ще се работи както за подобряване на образователните им резултати, така и за пълноценна социализация и образователна интеграция.

Децата ще се включат в интересни и забавни дейности: еко-клубове „Млад градинар“, ателиета „С ръце на майстор“, „Танцувай с мен“ и „Горската аптека“, като ще бъдат ангажирани да участват активно и да учат чрез преживяване и в непосредствен досег с природата.

През летните месеци юни и юли 2021 г. за първи път в ДГ „Славейче“ ще се организира Лятна академия за 20 деца, на които предстои да отидат в първи клас. Проектът ще приобщи и родителите в съвместни дейности на открито –Летен празник на билките и пикници „С мама и татко сред природата“. Предвидени са и събития за надграждане на капацитета на педагогическия и непедагогическия персонал на детската градина по отношение на взаимодействието с уязвими групи, подкрепа на участващите в екипите за обхват и ефективна работа с родители.

 

Exit mobile version