Двойно са скочили нелегалните мигранти, задържани от съда в Русе

И през месец септември Районен съд – Русе отчита ръст на делата, по които е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо чуждестранни граждани – 80, докато през м.август бяха 43.

76 от лицата не са имали документи за самоличност. По-голямата част от тях (67) са заявили, че са от Сирия, двама – от Мароко, четирима – от Афганистан, двама – от Ирак и един – от Турция. От тези 76 човека само 6 били жени. Срещу всички тях е било повдигнато обвинение, че на съвместен българо-румънски ГКПП-Русе са направили опит да излязат през границата на страната без разрешението на надлежните органи на властта, като деянието е останало недовършено поради независещи от волята им причини.

Останалите четирима задържани чужди граждани са били с редовни документи за самоличност, от които е станало видно, че са от Турция. В управляваните от тях превозни средства са били открити мигрантите. Единият от обвиняемите вече е бил осъждан отново за превеждане на лица през границата на страната.

По всяко от 80-те дела Районен съд – Русе е уважил искането на прокуратурата за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемите чужденци.

 

Exit mobile version