Две възпитанички на Спортното училище бяха отличени от кмета Пенчо Милков

„Изключително съм радостен, че на мен се пада честта да отличавам всеки месец ученици от Спортното училище. Вие не сте само успешни спортисти, а пример за останалите русенски младежи.“

С тези думи посрещна днес кметът Пенчо Милков Азра Мустафова и Сара Ахмедова. Двете единайсетокласнички от СУ “Майор Атанас Узунов” се състезават за Спортен клуб по борба „Дунав“ – Сливо поле. Те станаха спортисти на месеца за май и юни на русенското училище.

Азра Мустафова се класира на пето място на Европейското първенство по борба в Тирана, Албания, в категория до 46 килограма в средата на юни.

Сара Ахмедова е шампион на България за 2023 г. в категория до 69 кг. при кадетките, като младата русенка е без загубени технически точки, побеждавайки с „туш“. Спортистката на „Дунав“ завоюва престижното четвърто място на Балканското първенство през 2022 г. в Букурещ. През май по време на Балканиадата по борба за кадети и кадетки, което се проведе в гр. Серес (Гърция), Сара Ахмедова си тръгна със сребърен медал

Спортистките разказаха за трудностите, които преодоляват по време на състезанията, както и за бъдещите си планове и участия.

На срещата присъства и директорът на Спортното училище Евгени Недев, чиято е и идеята за ежемесечното награждаване на изявени ученици. Целта е да се отличават не само титулувани състезатели, но и тези, които са показали отлични резултати в учебния процес.

Exit mobile version