Два случая с наркотици в Бабово и Ветово установиха полицаите в Русенско

Два случая, свързани с наркотици, са установени при вчерашната специализирана полицейска операция в Русенско.

Служители на РУ- Сливо поле са извършили проверка на адрес в с. Бабово, където живее 33-годишен мъж. В дома му са били открити наркотици -съцветия суха тревна маса и бледо розово прахообразно вещество, за които той е потвърдил, че са марихуана и амфетамин. При полевото тестване розовото вещество, в количество от около 17 грама, е реагирало положително на амфетамин, а сухата тревна маса, с нето тегло 3 грама, е реагирала на канабис.

При полицейските действия в двора на имота са установени засадени три растения, които при полеви тест също са дали положителна реакция за канабис. Извършен е оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група и по случая е започнало разследване по досъдебно производство  с оглед извършени престъпления по  чл.354а, ал.3 от НК и чл.354в, ал.1 от НК.

По време на операцията вчера в гр. Ветово служители от местното районно управление са извършили проверка в дома на 27-годишен мъж. Там са открити прозрачно пликче с бяло кристалообразно вещество, още едно със  сиво фолио с бяло кристалообразно вещество и трето със зелена тревна маса, за които мъжът съм е заявил, че са марихуана и амфетамин. Наркотичните вещества са предадени за изследване и установяване на точното съдържание и количество. Случаят е документиран, като е заведена преписка с оглед данни за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК и работата по него продължава.

Exit mobile version