Два инцидента с тротинетки – с пиян водач и пострадало 13-годишно дете

Два инцидента с тротинетки завършиха с пострадали хора. Единият е станал на 5 август в 15.48 ч., на кръстовището ул. „Борисова“ и ул“Бозвели“ в Русе.

33-годишен мъж, управляващ електрическа тротинетка „Кааbo Wolf Warrior“,  се е движил по ул. „Борисова“, най-вдясно на платното за движение. Той е предприел ляв завой към ул.“Бозвели“, при което се е блъснал в предна дясна врата на лек автомобил „Тойота Авенсис Версу“,  който по същото време е преминавал през кръстовището по ул. „Борисова“ в посока към гарата.

В резултат на ПТП е пострадал мъжът, управлявал тротинетката. При преглед му е била установена фрактура на ключица и рамо. Двамата водачи са изпробвани за алкохол с техническо средство, като резултатът на шофьора на автомобила е бил отрицателен, а на мъжа с тротинетката положителен – 1.33 промила. По случая е образувано досъдебно производство по описа на сектор „Пътна полиция“ – Русе и се изясняват причините за ПТП.

Другият инцидент е станал на 7 август около 19:30 ч в с. Николово, в района на Лесопарка. На пътя непосредствено преди паркинга пред комплекс „Овчарска лъка“ лек автомобил „Мерцедес“, с водач мъж на 37-години, движейки се към комплекса, е блъснал 13-годишно момче с тротинетка. В резултат на удара детето е пострадало с фрактура на подбедрица и е настанен в болница „Канев“ в Русе. Пробата на водача за алкохол е била отрицателна. На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е образувано досъдебно производство.

Exit mobile version