Два автомобила са били потрошени по идентичен начин в Русе

Два автомобила са били потрошени по идентичен начин в събота рано сутринта.Случаите се изясняват от екипи на Второ РУ на полицията.

Лек автомобил  „Фолксваген Джета“, паркиран на ул. „Кап.Маринов“ в Русе, е осъмнал със счупени предно и задно обзорни стъкла, предно дясно стъкло, два фара и три спукани гуми. Заявената щета е за около 1000 лв.

Друг подобен сигнал е постъпил на 31 юли от собственик лек автомобил БМВ. Той е заявил в полицията, че посегателството е станало малко след 6 часа сутринта. На колата му, паркирана от западната страна на блок „Боримечка“ в Русе, са били счупени предно обзорно стъкло, задно стъкло и двете стъкла на задната дясна врата, а от купето липсвали два парфюма и мъжко кожено яке. Потърпевшият разказал още, че е видял от балкона на жилището си четирима непознати за него младежи как изваждат коженото му яке от превозното средство. Стойността на нанесената щета е в процес на изясняване.

Местопроизшествието е посетено от дежурна група на полицията, извършен е оглед и е започнато разследване в хода на образувано досъдебно производство за престъпление  по чл.195, ал.1, т.3 от НК.

Exit mobile version