Двама шофьори засечени зад волана след употреба на алкохол

Бързо производство е започнато срещу водач, установен при полицейска проверка да шофира след употреба на алкохол. Това е станала малко преди 1 часа на 16 февруари в района до комплекс „Левента“ в Русе.

Униформените са спрели за проверка „Фолксваген Голф“, управляван от 28-годишен русенец, който е показал на дрегера 1.30 промила алкохол. Той не е дал кръвна проба в медицинско заведение. Случаят е предаден на разследващ полицай. Срещу 28-годишния е образувано производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

Подобен случай са имали и служителите от РУ – Две могили. На 15 февруари около 18.20 часа в с. Кацелово екип на районното управление е спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат“, движещ се в посока изхода на селото към с. Острица. Като водач униформените са установили 62-годишен мъж от търговишко село, а проверката с дрегер е отчела 2,17 промила.

На водача е съставен акт за нарушение по чл. 5, ал. 3, т. 1 от ЗДВП и му е издаден талон за изследване, но той е отказал да даде кръвна проба пред медицинско лице в болница „Канев“ в Русе. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ – Две могили, за престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК.

Exit mobile version