Двама нови съдии се присъединяват към състава на Административния съд в Русе

С решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет и след спечелен конкурс двама нови магистрати се включват в състава на Административен съд – Русе. Спас Спасов и Диана Калоянова – Христова встъпват в длъжност „съдия“ от 15 февруари  2022 г.

Днес на кратка церемония в АдмС – Русе двамата положиха клетва и подписаха клетвен лист съгласно чл. 157, ал. 2 от Закона за съдебната власт.

Спас Спасов е завършил специалността „Право“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Магистър е по „Право на Европейския съюз“ и докторант по административно право към Българската академия на науките. Бил е лектор в Националния институт на правосъдието и в Института по публична администрация. От 2012 г. до момента е бил съдебен помощник във Върховния административен съд.

Диана Калоянова – Христова е завършила специалността „Право“ в Бургаския свободен университет. Петнадесет години е била началник отдел „Последващ контрол“ в Митница Бургас, а от 2010 г. до момента е била съдебен помощник в Административен съд – Бургас.

Спас Спасов и Диана Калоянова – Христова влизат в екипа на Административен съд – Русе след откомандироването на съдиите Димитринка Купринджийска и Галена Чешмеджиева – Дякова.

 

Exit mobile version