Двама мъже нападнаха и преследваха с автомобили бившия си зет

Бързо производство е образувано срещу двама мъже, след сигнал за извършено от тях нападение на русенец и преследване с автомобили. За случая е съобщил потърпевшия, който е заявил, че на 28 септември около 11:45 часа е бил нападнат от двама мъже на 50 и 54 г., братя на бившата му съпруга.

Мъжът разказал, че първо му отправили псувни, обиди и заплахи, след което нанесли удари по автомобила му, паркиран пред офис на куриерска фирма в кв. „Чародейка“ в гр. Русе. Той силно се изплашил от поведението на двамата, качил се в колата си и потеглил в посока кв. „Дружба“, а те го последвали с техните коли.

На кръстовището на Печатни платки единият му сякъл пътя с автомобила си отпред, а другата кола отзад, но потърпевшия успял да избегне сблъсък и се измъкнал. Насочил се към ул. „Зорница“, оттам към Кооперативния пазар, като двамата продължили да го следват, но на жп рампата преследването приключило. След това той отишъл да сигнализира в полицията.

Сигналът е документиран, лицата посочени в сигнала са установени и срещу тях е започнато бързо производство за престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК.

Exit mobile version