Двама в болница след жесток удар на бул.“България“ /ВИДЕО/

Жестока катастрофа на бул.“България“ в Русе изпрати двама души в болница. Инцидентът е станал в ранния следобед на международното шосе в посока Дунав мост, малко преди отклонението за Варна.

По първоначална информация водачът на лек автомобил „Дачия“ е предприел маневра за преминаване от крайна дясна в средна лента, за да избегне колата пред него, която се е качвала на тротоара към гаражите. В резултат в дачията се е врязал лек автомобил „Ауди“, който се е движил също в средната лента. При удара дачията е запратена на 20-ина метра вдясно от сблъсъка. За голям късмет водачът се е разминал с удар в стълб от тролейбусната мрежа. Колата е с газова уредба в задната част, където е ударена от аудито.

В аудито са пътували трима младежи – шофьорът и две момичета на около 20 години. Според очевидци колата се е движила доста бързо, но точната скорост ще бъде установена от полицията. Водачът е със съмнения за счупена ръка и е откаран в болница.

Шофьорът на дачията също е откаран в болница с оплаквания от болки във врата. Тестовете за алкохол и наркотици на двамата шофьори са отрицателни. Заради инцидента движението в района е затруднено.

Живущите там отново поставят въпроса за шофирането с висока скорост по бул.“България“ и наличието на магазини и гаражи, където често има автомобили да паркират или потеглят. А това създава опасност за останалите водачи.

Exit mobile version