Да припомним: Защо прокуратурата се захвана с ремонта на Градския стадион /ВИДЕО/

Проверката на прокуратурата за ремонта на Градския стадион в Русе все още не приключила, стана ясно по време на сесията на Общинския съвет днес.  Да припомним защо се стигна дотам и да се върнем на 13 март т.г., когато мачът между „Дунав“ и „Славия“ бе отложен заради състоянието на терена. Ето част от коментарите и ситуацията – във видеото.

Както по-рано съобщихме, пред съветниците, в отговор на питане от името на граждани директорът на ОП „Спортни имоти“ Веселин Богданов обясни, че действително се извършва такава проверка както от Русенска, така и от Софийска прокуратура, но засега няма данни какво е констатирано. Община Русе все още не е информирана за резултатите.

Прокурорската преписка бе образувана в края на март след серия от журналистически публикации за състоянието на Градския стадион, който бе изграден с финансиране от 1 млн.лв., дадени от спортното министерство. Броени месеци след ремонта се оказа, че състоянието на терена е окаяно, няма добро отводняване, а тревата на места липсва. Веселин Богданов припомни от трибуната на местния парламент, че при подписване на приемателния протокол се констатира самото извършване на строително-монтажните дейности, а не качеството им.

Тъй като след края на първенството общината започна ремонтни дейности на стадиона, това предизвика въпроси с какви средства се извършват те, какво става с 5-годишната гаранция от изпълнителя и прави ли се нов дренаж.

„Проектиране за увеличаване капацитета на дренажната система не се налага и не е извършвано. ОП „Спортни имоти“ извършва рутинни дейности по поддръжка на тревното игрище, които се покриват от бюджета на предприятието. Дейностите по поддръжка не водят до отпадане на гаранцията на съоръжението“, лаконично каза още Богданов.

Exit mobile version