Да помогнем: 44 000 лв. делят Лидия от мечтата да проходи отново

44 000 лв. делят русенката Лидия Лечева-Господинова от мечтата ѝ отново да може да ходи самостоятелно. 44-годишната жена страда от множествена склероза и е одобрена за лечение в Москва. То струва 100 000 лв., от които до момента са събрани чрез дарителска кампания 56 000 лв.

Лидия се бори с болестта от 2001 г., когато са се появили първите симптоми. В началото състоянието ѝ не било тревожно и младата жена създала семейство и родила сина си Александър, който вече е на 13 години и е талантлив баскетболист. Болестта постепенно започнала да прогресира, а самостоятелното придвижване ставало все по-невъзможно.

Въпреки трудностите Лидия продължава всеки ден да ходи на работа в общината, където работи като главен експерт в Дирекция „Европейско развитие“. Тя се придвижва със скутер, а в обедната си почивка или рано сутринта е на рехабилитация.

През пролетта Лидия бе одобрена за лечение в Клиниката по хематология на Националния медицински център „Пирогов“ в Москва. Заради коронавируса обаче процедурата бе отложена, което дава възможност на русенката да опита да събере остатъка от нужната сума. Лечението е комбинация между химиотерапия и трансплантация на стволови клетки. Прилага се още на няколко места в света – САЩ, Израел, но терапията в Москва струвала най-малко.

„От болницата в Русия ми предложиха дата за прием 15 септември. На този етап това е сигурно, ако се отворят границите за влизане на български граждани в Русия. Междувременно, аз продължавам с рехабилитацията си и не се отказвам да работи усилено, за да спра прогресивния ход на болестта. Въпреки физическата си слабост и тежките физически увреждания продължавам да се надявам, че с с Вашата безценна помощ ще успея да събера остатъка от необходимата сума до септември. Вярвам, че надеждата ми за спасение – HSCT терапия в специализираната клиника в Москва ще се осъществи!“, казва Лидия.

Ако парите бъдат събрани, Лидия ще замине за Москва тази есен. Колкото по-скоро започне лечeнието, толкова резултатите ще бъдат по-добри.

Който има възможност, може да помогне на Лидия, като внесе средства по дарителската ѝ сметка:

IBAN: BG42 RZBB 9155 1011 3584 67
BIC (SWIFT): RZBBBGSF
Банка: Райфайзенбанк
Титуляр: Лидия Лечева-Господинова
Основание: Дарение

Има възможност за дарения чрез PayPal: lecheva_lidia@hotmail.com

Да помогнем: 44 000 лв. делят Лидия от мечтата да проходи отновоа>


или чрез Helpkarma: https://bg.helpkarma.com/help/541575535566

Повече информация за лечението на Лидия може да намерите във Фейсбук страницата „Да помогнем на Лидия“

Exit mobile version