Дарителската кампания „Дари книга, сподели свят!“ обогати читалища в Русенско

В навечерието на празника на българската писменост и култура – 24 май приключи кампанията ,Дари книга, сподели свят“. В тази кампания бяха набрани книги от дарители и дарени на 5 читалищни библиотеки от Област Русе.

Читалищата, които се включиха в кампанията и които получиха книги, бяха: НЧ„Пробуда–1901″- с. Николово, НЧ „ Васил Левашки 1928“-Сандрово, НЧ „Н. Й. Вапцаров-1909“- Ветово, НЧ „Искра 1898”-Борово, НЧ „Съгласие 1918”-Пейчиново.

Инициативата започна преди няколко месеца и имаше за цел обогатяване на библиотечния фонд на русенските читалища. „Дари книга, сподели свят“ е кампания по инициатива на доброволеца – Никола Минков, която той изпълни с подкрепата на Общински младежки дом Русе, Сдружение Вдъхновение и проект „За мен, за теб, за тях“ по програма Европейски корпус за солидарност.

Никола и неговият наставник лично посетиха всяко едно читалище и предадоха дарените книги. След посещението той се обръща към всички дарители и читалищни дейци: „Благодарим на всеки който дарявайки книга, че сподели част от себе си. Също така и на училищата и центровете за работа с деца. Останахме приятно изненадани от гореспоменатите читалища, когато отидохме да им дарим книгите. Защото те възпитават в Родолюбие подрастващите младежи, насърчавайки ги да се развиват! Благодарим им затова, че всеки ден потвърждават кредото: Светът не е една книга, но една книга e цял нов свят!“.

Exit mobile version