Данаил Ковачев:На дневен ред са магистралата и трафикът при Дунав мост/ВИДЕО/

„На дневен ред за мен е проектът за магистрала Русе-Велико Търново, състоянието на пътния трафик към и от Дунав мост, където бележим известен напредък, но въпреки това физическата възможност на този участък има известни граници“, заяви днес новият областен управител на Русе Данаил Ковачев. Той прие официално поста от предшественика си Анатоли Станев, който му пожела успех и кураж и му подари символично писалка.

„Приемайки поста, изразявам надеждите на политическата общност и коалиция ПП-ДБ, чиято номинация съм,че в момента парламентаризмът е на по-високо ниво и излъченото правителство използва всички механизми на политическа координация и взаимодействие. Член съм и на ръководството на русенската организация на Демократи за силна България и също тайно се надявам номинацията ми да е един израз на уважение към най-старата политическа формация сред нашата коалиция“, каза Ковачев.

Новият областен управител обясни, че при встъпването му в длъжност е бил уведомен, че е дошло решение на министър-председателя за освобождаване на Детелина Ачева като зам.областен управител. Така че в момента в областната администрация няма действащ зам.областен управител и не е ясно как и кога ще бъде решен този кадрови въпрос

Сред първите задачи на Данаил Ковачев ще бъде да се запознае лично с всички кметове на общини, като някои от тях познава отпреди, когато е бил служител на МВР. Ще се занимава и с подготовката на спокойно протичане на местните избори. Областният управител има и теми, по които очаква да работи заедно с народните представители от Русе.

Exit mobile version