Дамите се глезят с разкрасяващи процедури и релакс в „Медика Наречен“

Нежният пол винаги е обичал да се глези при възможност с процедури за разкрасяване, които действат и като релакс за тялото и душата. Именно женските желания са причината да се създаде най-новият СПА подарък в балнеокомплекс „Медика Наречен“. Той носи мотото „Разкош за дами“ и е направен според предпочитанията на клиентките, които посещават уютния хотел в Родопите.

Предложението, което важи от 1 март до 30 април, включва специален 4-дневен пакет за 440 лева на човек. Настаняването е в двойна стая в реновираната част на хотела, наречена „комфорт“. Освен включените закуска, обяд и вечеря дамите получават и 4 СПА пакета – басейн, сауна, парна баня, фитнес. Към тях са прибавени 4 мезотерапии – 2 безиглени електропорации на лице и 2 безиглени електропорации на уста, 3 процедури обратна електрофореза /детокс/, 2 релаксиращи, пасивни кинезитерапевтични процедури по 30 минути /масаж/, 1 перлена вана с ароматни соли, 1 ексфолираща терапия в турска баня с лечебен масаж.

Безиглената електропорация е сред най-модерните методи, използвани в „Медика Наречен“. Тя служи при възстановителни процедури, при ставни проблеми, отстраняване на целулит и като процедура с болкоуспокояващ ефект. С помощта на слаб ток дълбоко в кожата се вкарват препарати – колаген, еластин, хиалурон или слим гел, които проникват до втория слой на дермата и оказват ефект върху проблемната зона. Доказано е, че ако нанасянето на препаратите е ръчно, едва 6 процента от активните съставки проникват през порите до дермата, докато безиглената терапия има много по-голям ефект.

В „Медика Наречен“ предстои да се въведат и методи от монголската източна медицина. В момента главният рехабилитатор Симеон Костов и лекарят физиотерапевт д-р Велина Димитрова са на обучение в Монголия. След завръщането си те ще обучат и останалите си колеги, за да могат пациентите на балнеокомплекса да се възползват и от тънкостите в лечението, прилагани на Изток още от дълбока древност.

Exit mobile version