“Грийн рок фест“ създава младежки рок групи чрез конкурс

Сдружение “Грийн рок фест“-Русе се обръща към всички млади изпълнители с насоченост към рок музиката във връзка с новата си инициатива, наречена “Green Rock Fest Incubator”. Идеята е свързана с изграждане на специализирана онлайн платформа за обучение на млади музиканти и формиране на рок групи от тях.

През първата сесия на този проект ще бъдат създадени две рок групи. Те ще имат възможността да участват в традиционния фестивал Green Rock Fest през септември 2022 година в град Русе.

За целта се обявява конкурс за изпълнители на инструментите соло китара, бас китара, пиано, барабани и вокал.

Изисква се желаещите да бъдат на възраст до 26 години включително. Необходимо е те да изпратят необработен видео клип на свое изпълнение на живо на съответния инструмент и творческа биография на имейл greenrockfest@abv.bg до края на месец март 2022 година.

От получените кандидатури до края на април 2022 година ще бъдат избрани по двама кандидати от всеки инструмент. От 1 май до края на август 2022 г. ще се проведе онлайн обучение посредством платформата „Green Rock Fest Incubator”, като за всеки участник се предвиждат два урока на седмица от музикант със сценичен и преподавателски опит. Предвиждат се срещи и с известни рок изпълнители.

Подробности за условията на кандидатстване можете да видите във Facebook страницата на сдружението “Green Rock Fest Association” и в сайта на Green Rock Fest www.greenrockfestruse.com .

Телефон за връзка – 0889557179.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Exit mobile version