Граждански форум „Местна власт и икономическо развитие” ще се проведе в Русе

Граждански форум „Местна власт и икономическо развитие” ще се проведе в Русе на 9 юни. Той се организира от Обединение на жените социалистки и Фондация „Фридрих Еберт“.

Форумът ще започне в 10.00 ч в хотел „Дунав”, като в него ще се дискутират интересни теми. Кметът Пенчо Милков ще представи възможностите пред общинската администрация в град Русе за насърчаване на икономическата активност и привличането на инвестиции, а зам.-кметът Златомира Стефанова ще говори по темата „Развитие на Русе и региона – проблеми и възможности“.

Сред лекторите ще бъдат още доц. Стелиян Димитров от СУ „Климент Охридски” с доклад „Проблеми и потенциали за развитие на Русе и региона в контекста на променящата се география” и доц. д-р Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на НСОРБ 1996 – 2018, с темата „Икономически функции на местната власт”.

В работата на форума ще участват д-р Калоян Паргов – председател на УС на Стратегически институт за национални политики и идеи, д-р по икономика Пламен Милев от същия институт и Чавдар Минчев – главен редактор на списание „Международни отношения” и Изпълнителен директор на Национална асоциация за международни отношения – „Балканите и България”.

Exit mobile version