Готови са проектите за 24 повдигнати пешеходни пътеки и 5 повдигнати кръстовища в Русе

Готови са проектите и предстои изграждането на първите 3 от общо 29 повдигнати пешеходни пътеки и кръстовища в районите на училища, детски градини и други места с голям пътникопоток в Русе и малките населени места в общината. Инициативата е на кмета Пенчо Милков и цели осигуряване на по-безопасни условия за пресичане не само на деца и ученици, но и на всички граждани, особено предвид зачестилите пътни инциденти в последните месеци.

След проведена процедура бе избран изпълнител, като с приключването на т.нар. Воден цикъл и възстановяването на пътните настилки се планира да се изградят първите повдигнати пешеходни пътеки в Русе – на ул. „Гео Милев“ при СУ „Васил Левски”, на бул. „Цар Освободител“ при Професионалната гимназия по строителство архитектура и геодезия, а повдигнато кръстовище – в близост до ОУ „Иван Вазов“, при пресичането на ул. „Хан Аспарух“ с ул. „Д-р Петър Берон“.

Дейностите ще обхванат и малките населени места в общината, като повдигнати пешеходни пътеки се предвиждат в районите на училищата в Мартен, Николово,  Ново село, Тетово, Хотанца и Семерджиево.

Освен приоритетните зони около учебните заведения, се подготвя възлагането на проектирането и изграждането на още 2 обекта. Повдигнато кръстовище се планира на ул. „Александровска“ при Градските хали, както и на бул. „Потсдам“, въз основа на решение на Общинската комисия за организация и безопасност на движението. Само преди дни жена загина, след като бе блъсната при пресичане на пешеходна пътека в района на бившия хлебозавод.

Вижте тук пълния списък с обектите:

Повдигнати пешеходни пътеки

Повдигнати кръстовища

Exit mobile version