Готвят пътищата в Русенско за зимата, само 11,5 % са в добро състояние

Качеството на пътищата в Русенско и готовността им за есенно-зимния сезон бяха обсъдени от областния управител Борислав Българинов и представители на изпълнителната власт.

Едва 11,5% от пътната настилка в региона е в добро състояние, докато средният процент за страната е над 41 %, сочат данните за 2019 г. на Института за пазарна икономика. Областният управител е настоял пред премиера Стефан Янев да се осигурят необходимите финансови средства за подобряване на инфраструктурната свързаност на областта с останалата част от страната.

Освен разработването на стратегически важни проекти като изграждането втори мост над река Дунав при Русе, пускането на фериботна връзка между Русе и Гюргево и построяването на магистрала между Русе и Велико Търново, Борислав Българинов е поискал и предприемането на спешни ремонти дейности, които да осигурят безопасно пътуване.

През следващите дни той ще разговаря с кметовете на общините и там, където има нужда от възстановяване на маркировка, мантинели и липсващи бордюри, ще се търсят възможности за започване на ремонти преди предстоящите есенни дъждове. Също така ще се изрязват храсти и клони на дървета на местата, където те закриват пътни знаци и пречат на видимостта.

Ще се проверява дали има участъци, които лесно се наводняват и са особено рискови при шофиране.

Exit mobile version